11 Aralık 2011 Pazar

"Core" Antrenmani

"Core" antrenmanina verdigim onemden dolayi gerek rehabilitasyon surecindeki oyuncularima gerek takim antrenmanina devam eden oyuncularima duzenli olarak core antrenmani yaptiririm.

Paylasacagim bu filmde bosu, dambil, agirlik plakalari, swissball, saglik topu, futbol topu, lastik gibi basit aletler kullanarak vucut agirligiyla yaptirdigim egzersizlerden birkacini goreceksiniz. Cogu egzersizlerin ayni hareketin baska alet kullanilarak cesitlemeri oldugunu goreceksiniz.

"Core" antrenmanlari gerek uygulama zorlugu gerekse yapilan calismanin gorselde karsiliginin kisa surede alinamamasi sebebiyle uygulayici sikmaya yatkin antrenmanlardir. Bu yuzden antrenor olarak egzersiz cesitliligi saglamak bu konuda size yardimci olur.

Yapilacak egzersizlerin uygulama suresi ve egzersiz sonrasi verilen dinlenme suresi oyuncudan oyuncuya farklilik gosterir. Bu yuzden yaptirilacak calismalari kisiye ozel hazirlayin. Oyuncunun yasi ve fiziksel ozelligi ne olursa olsun eger "core" antrenmanlarina yeni basliyorsa basit hareketlerden baslayip zaman icerisinde hareketleri zorlastirin.

"Trx" de "core" antrenmanlarimda sikca ve severek kullandigim aletlerdendir. Bu videolarda daha cok basit egzersizlere yer verdigim icin "trx" le yaptirdigim egzersizleri goremeyeceksiniz ama en kisa zamanda bu konuyla  ilgili bir videoyu da burada sizlerle paylasacagim.

Hiç yorum yok: