27 Şubat 2012 Pazartesi

Almanya izlenimlerim

  20.02.2012 Pazar gunu rejenerasyon antrenmanimizin ardindan doktorumuz Ertugrul Karanlik' la birlikte Almanya' da ameliyat olan oyuncumuz Sezer Ozturk' u ziyarete gittik. 


Sezer Münih’teki Bogenhausen Kliniği’nde, Prof. Dr. Seebauer e ameliyat olmustu ve gecen bu basarili operasyonun ardindan ilk kontrollerinin yapilacagi zamana kadar dahil olmasi gereken pasif donem rehabilitasyon surecini de orada tamamlayacakti. 


Doktorumuzun yonlendirmesi ile Dusseldorf Restle Spor Tedavi merkezinde bu doneme basladi. Kisa bir zaman icerisinde ilk kontrolunun ardindan aramiza katilacak ve benimle birlikte aktif rehabilitasyon surecine baslayacak.


Dusseldorf Restle Spor Tedavi merkezi sehir merkezine yakin, Fortuna Dusseldorf'un maclarini yaptigi stadin hemen yaninda. Merkez saha antrenmanlarinda hem bu dogal zeminli sahayi hem de hemen yanlarindaki suni sahayi kullaniyor.


















Merkez ayrica bir kapali spor salonu, olimpik bir havuz  ve bir buz hokeyi salonuna 5 dakika uzaklikta ve ellerindeki sporcunun bransina gore buralari rahatca kullanabiliyor. 


Almanya ve bizdeki saglik merkezlerini  karsilastirmadan once gecen sene Ozer Hurmaci' nin ameliyatindan sonra yine ilk kontrollerine kadar rehabilitasyon surecinin bir bolumunu gecirdigi ve yine doktorumuz Ertugrul Karanlik'la birlikte gidip ziyaret ettigimiz Eden Reha adli merkezden de biraz bilgi vermek istiyorum.


Eden Reha Munih'ten 120 km uzakliktaki Donaustauf koyunde bulunuyor.
Sezer in gittigi yere gore daha farkli cunku en yakin sehre uzakligi bir saatten fazla ve kucuk bir yer oldugu icin buraya gercekten rehabilitasyon surecini en dogru sekilde tamamlamak icin ciddi sakatliklar ve ameliyatlar gecirmis sporcular geliyor.

Koyde kalinabilecek 2 kucuk motel, yemek yenebilecek 2 restorant ve bir kac cafe var. Sporcunun gunu kaldigi yer, tedavi merkezi ve yemek yiyecegi ucgende geciyor. Tedaviye bu denli yuksek uyum ve konsantrasyon sureci olumlu etkiliyor.


















Merkezin fiziksel ozelliklerine gelince tedavi odalari, fitness salonu, havuz, futbol sahalari ve koyde olmanin avantajiyla uzun toprak kosu alanlari var.


Her iki ziyaretim bana gosterdi ki; sakat bir oyuncunun geri donus suresi bizde daha kisa ve geri donen oyuncunun fiziksel durumu ve takim antrenmanlarina uyumu bizde daha yuksek. Benzer sakatliklar karsisinda sureleri kiyasladigimizda Almanya' daki dostlarimizi biraz sasirttik. Fenerbahce Spor Kulubu olarak cok iyi bir saglik ekibine sahip oldugumuzu rahatlikla soyleyebilirim.

Alman yadaki saglik merkezlerinin onde oldugu yerlere  gelince; merkezlerin sahip odugu tibbi cihazlar ve fitness salonlarindaki aletler bizimkiyle buyuk benzerlikler gosteriyor ama konu sahip olunan ya da kolaylikla kullanilabilinen dogal veya suni futbol sahasi, kapali spor salonu, atletizm pisti ve havuz sayisina gelince rakamsal olarak karsilastirma bile yapamiyorum.

Zaten Almanya' nin geneline baktigimda ulkenin vatandaslarina sagladigi rekreasyon aktivite alanlari karsilastirma yapamama sebebimi cok acik bir sekilde anlatiyor.


Madem bu kadar iyiyiz neden bu iki oyuncumuzda Almanya' da ameliyat oldu diye soracak olursaniz. Profesyonel bir oyuncu ciddi bir sakatlik gecirdiginde ve sakatligi onu ameliyat olmaya zorladiginda bu noktada kisinin ameliyat olacagi yeri secmesinde bir zorlama yapamiyorsunuz. Bu iki oyuncumuz da Almanya kokenli olduklari icin ameliyatlarini da orada olmak istediler. Bizde ameliyati yapan doktorun ilk kontrolunden sonra esas onu eski fiziksel durumuna geri dondurecek olan rehabilitasyon kisminda tekrar devreye girip bu noktada secim hakki vermeden kontrolu ele aliyoruz.


Almanya ziyaretimizin son gunu Bayer Leverkusen takimini ziyaret ettik kulubun kondisyoneri olan Holge Broich bize gercekten dolu dolu 3 saatini ayirdi. Bize tesisleri gezirdi, Antrenman sistemleri, oyuncular ve sakatlilar uzerine sohpet ettik, fikir alisverisinde bulunduk. Cok guzel bir deneyim oldu benim icin Bayer firmasinin arkasinda oldugu kulup ornek tesislere sahip en yakin zamanda bu deneyimimi paylasacagim.



3 yorum:

David dedi ki...

Merhaba,
Guzel bir blog. Bilgi vermeye devam edin lutfe.
Sezer'in son durumu nedir acaba?

David dedi ki...

Merhaba,
Guzel bir blog. Bilgi vermeye devam edin lutfe.
Sezer'in son durumu nedir acaba?

Alper dedi ki...

fotoğraftaki üç tanıdık da beşiktaş'ta. neler oluyor hocam?